Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Η νοστιμότερη Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

9 αυγά

1 βούτυρο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλάκι σόδα

1/2 ποτήρι κονιάκ

χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού

1 γιαουρτάκι

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν'αφρατέψει το μείγμα.Ρίχνουμε το γιαουρτάκι , το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το κονιάκ μέσα στο οποίο διαλύουμε τη σόδα. Στο τέλος ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει. Το μείγμα μας δε πρέπει να γίνει πολύ πηχτό. 

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα

Ψήνουμε τη βασιλόπιτα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. 

 








 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου